Historie

Een historie van werken

Kraaijeveld’s Aannemingsbedrijf is een familiebedrijf met een rijke historie. Opa Teunis Kraaijeveld legde in 1920 de basis voor het bedrijf. Kernactiviteit is het hakken van griendhout en de handel in riet en biezen. Na de oorlog wordt Aannemingsbedrijf Kraaijeveld opgericht en de werkzaamheden in de grienden worden hervat. De zonen Arie, Piet en Bas komen in het bedrijf. Veel hout wordt geëxporteerd naar Duitsland waar er houten stelen voor schoppen van worden gemaakt.

Na de massale opkomst van hardhout in Nederland worden de activiteiten verlegd naar het aanbrengen van beschoeiing aan de waterwegen en de activiteiten worden uitgebreid met grondwerk en wegenbouw.

1989 - 3e generatie

In 1989 neemt de 3e generatie de leiding van het bedrijf over. Onder leiding van Teun Kraaijeveld (grond- en wegenbouw) en Teus Kraaijeveld (waterbouw) bloeit het bedrijf verder op. Het bedrijf verlegt nog steeds zijn grenzen en behaalt voor de werkzaamheden relevante certificaten en onderscheidingen.

1998 - verhuizing

In 1998 verhuist het kantoor van de Koedood 36 in Barendrecht naar een nieuws bedrijfspand aan de Londen 9 in Barendrecht. De locatie aan de Koedood 17a blijft in gebruik als werkhaven.

2011 - uitbreiding

In 2011 blijkt ook dit pand te klein en wordt er verbouwd en uitgebreid. In 2012 vindt er een aanpassing in de directie plaats: Teus Kraaijeveld gaat met pensioen. Tegelijk maakt de 4e generatie, Teunis Kraaijeveld (zoon van Teun) zijn entree in het bedrijf.
Door de jaren heen heeft Kraaijeveld’s Aannemingsbedrijf veel ervaring opgedaan met uiteenlopende werkzaamheden en contractvormen. Alle gemeenten in de omgeving van Barendrecht behoren tot het klantenbestand. Grote klanten zijn de gemeente Rotterdam en Schiedam waar al jaren veel werk wordt verzet. De jarenlange praktijkervaring, kennis van zaken en de daadkracht achter het bedrijf zijn redenen voor opdrachtgevers om steeds terug te komen.

Een historie van werken

Offerte aanvragen
Copyright © 2024 All Rights Reserved